feb 102014
 
Vid genomgång av föreningens resultat för 2013 så konstaterade vi att kostnaden för grovsopor uppgår till 80 000 kr. Det är alldeles för mycket och tillsammans kan vi hjälpas åt att sänka denna kostnad.
Det är viktigt att vi alla följer de regler som finns i miljöstugan när det gäller sortering och vad som får slängas där. De onödiga kostnader som uppstår för föreningen vid slarvigt och tanklöst beteende påverkar i slutändan våra avgifter. I miljöstugan så går det bra att lämna glas, plåtförpackningar, plastförpackningar, tidningar/papper, lågenergilampor, batterier, lyrsrör. Vänligen tänk på att vika ihop förpackningar så att de inte tar onödigt stor plats. För övriga grovsopor så gäller även samma sak att se till att det tar så liten plats som möjligt. Ställ inte ned hela möbler t.ex.

Saker som inte får lämnas i miljöstugan är

Vitvaror såsom Kylskåp, Frysar, Spisar, Diskmaskiner
Explosiva, brandfarliga eller miljö farliga ämnen såsom (bilbatteri, bildäck, färgburkar med färg i, samt andra farliga kemikalier)
Byggnadsmaterial såsom Spånskivor, Gipsskivor, Golvbeläggningsmateriel, köksskåp efter köks byte och dylikt efter renovering.
Hushållssopor skall läggas i hushållssophusen på tillfartsvägen, 2 st. gula i betong mellan varje gårds par.
 Posted by at 21:54

Sorry, the comment form is closed at this time.